Kartacze - to potrawa regionalna, której można spróbować jedynie na suwalszczyźnie. Powstają z surowych przetartych ziemniaków wraz z dodatkiem do nich gotowane i wyrobiwszy z tego ciasto o odpowiedniej konsystencji formują kule. Kule te uprzednio są nadziewane farszem mięsnym, którego przepis przechodzi z pokolenia na pokolenie. W naszej restauracji podajemy również kartacze w wersji wegetariańskiej z farszem grzybowym bądź też z kaszy gryczanej.
Kiszka ziemniaczana - to potrawa do spróbowania, tylko na suwalszczyźnie. Kiszka to farsz ziemniaczany który nadziewany jest w jelita wieprzowe. Powstałą "kiełbaskę" następnie piecze się w blasze w piekarniku. Farsz ziemniaczany jest wzbogacony o kasze gryczaną, cabulę i skwarki. Po upieczeniu kiszka podawana jest z zasmażaną cebulą ze skwarkami. Wyśmienita jest również wersja kiszki upieczonej, a później podsmażonej na patelni.
Babka ziemniaczana - to coś co można nazwać grubszy placek ziemniaczany. Do przygotowania potrawy potrzebujemy przetartyeziemniaki, cebulę, jajka . Zrobione z tego ciasto wylewany na blasze wysmarowanej tłuszczem. Takie "ciasto" następnie piecze się w piekarniku. Niektórzy mówią o niej potrawa biedaków albo "baba żebracza" , gdyż danie to, to tani przysmak, na każdą kieszeń.. Babką podajemy z cebulką i skwarkami. Fani "baby" polewają ją kwaśną śmietaną i popijają mlekiem zsiadłym. U nas można również spróbować babkę faszerowaną mięsem.
Półmisek regionalny- Zestaw 5 dań regionalnych na jednym półmisku w skład którego wchodzi : kartacz gotowany, kartacz zapiekany, kiszka ziemniaczana, babka ziemniaczana , babka ziemniaczana z mięsem. Wszystko z dodatkiem surówki z białej kapusty. Jest to zestaw przewidziany na jedną osobę bowiem każde danie jest podane w małej porcji, tak aby każdy mógł wszystkiego spróbować. Do dania polecamy szklankę zimnego zsiadłego mleka.
Mrowisko - to ciasto pochodzenia litewskiego, wytwarzane z tzw. chrustów (ciasta smażonego w tłuszczu). Usmażone faworkiukłada się w kopiec i polewa miodem. Ze względu na pracochłonność jest to ciasto przygotowywane na szczególniejsze okazje, zazwyczaj w czasie wesel, większych świąt lub innych okazjonalnych imprez. Posypane drobnym makiem sprawia wrażenie mrówek w mrowisku.
Sękacz- ma bardzo charakterystyczny wygląd, wynikający ze sposobu jego przyrządzania.Kształtem przypomina jodełkę, której „igły” wyglądają jak ociekające sople. Ten stożek z wypustkami można jedynie uzyskać poprzez specyficzne jego wypiekanie nad rozgrzanym paleniskiem. Jest niezwykle oryginalnym słowiańskim ciastem, wypiekanym zgodnie z wielowiekową tradycją, wyłącznie z naturalnych składników. Dawno już nazwany „Królem wszystkich ciast" wciąż zdobywa nowych zwolenników.
Chłodnik – Serwujemy chłodnik biały na bazie prawdziwego mleka zsiadłego ze ,świeżym ogórkiem, pomidorem oraz ziołami. Możemy również skosztować samego mleka zsiadłego z ziemniakami, bądź też jako idealny napój na upalne dni.
Podpiwek- jest to wytwarzany , gównie w okresie letnim w czasie żniw. W pamięci, zachował się jako produkt doskonale gaszący pragnienie. Jest to napój wytwarzany z kawy zbożowej a naturalny gaz pochodzi z procesy fermentacji . Do zabawnych historii przeszły opowiadania o strzelających butelkach które nie wytrzymywały ciśnienia. Dla starszego pokolenia jest przypomnieniem smaku dzieciństwa, dla młodszego zdrową alternatywą dla produktów typu Cola.